top of page

Musik

Jag har så länge jag kan minnas älskat musik och har spelat allt från black metal till pop. Idag håller jag framför allt på med folkmusik och världsmusik. Jag spelar ibland solo men oftast i olika band och gör gärna musik till tv, film och spel. Här nere har jag lagt ut några länkar och videos.  

Pettersson & Fredriksson/Sotali

Jag och Daniel Pettersson har spelat ihop ända sedan vi gick musikgymnasiet tillsammans. Vi har släppt tre skivor på duo och en tillsammans med Thomas Andersson och Maria Jonsson. Vi har varit ute och spelat på en mängd festivaler i Sverige och Europa, t.ex. TFF Rudolstadt, Forde, Urkult, Umefolk. 
När vi spelar med slagverkaren Magnus Lundmark kallar vi oss för Sotali 
Under 2018 spelade vi tillsammans med den taiwanesiska pipa-virtuosen Yufeng Chung.

Lyssna på vår senaste skiva, "Sotali". Gå till petfred.bandcamp.com om du vill köpa den.

Pettersson & Fredriksson
Fredrikssons mandola, från Brand
Jag spelar på diverse knäppinstrument, framför allt nordisk mandola och låtluta. Jag har skrivit en blogg-text på engelska om respektive instrument för den som är intresserad:

The nordic mandola

Låtluta/Mandora

 

Fredrikssons mandola, från Brand

I projektet "Lutes of the world" spelar jag med lutspelare från hela världen. Oktober 2014 turnerade jag och Anders Peev med Geza Fabri och Tünde Fabri-Ivanovich från Ungern. September 2016 spelar vi med baglama/saz-spelare från Anatolien

LUTES OF THE WORLD

Hungary - Sweden

Anatolia - Sweden

Ulrika Bodén

​​

En fin spelkompis är den fantastiska folksångerskan Ulrika Bodén. Jag spelar på två av hennes skivor: Te Berga Blå (2016) och Kärleksvisor (2013) med Ulrika Bodén Band (Petter Berndalen, Valter Kinbom, Mia Marin, Emma Ahlberg, Mattias Perez och Gustav Hylén)   

Det Rätta Barnet (filmmusik)

Jag och nyckelharpisten Anders Peev komponerade och spelade in musik till den här fantastiska SVT-dokumentären som nu kommit ut på DVD.

visiontree.se/category/det-ratta-barnet/


Mount & Blade 2: Bannerlord

Våren 2013 spelade jag in tre låtar till det kommande datorspelet Mount & Blade 2: Bannerlord, på uppdrag av tyska Periscope Studios

Otyg

På 90-talet var jag med i folkmetalbandet Otyg som släppte två skivor på bolaget Napalm Records. Efter ca 10 års uppehåll har det nu planerats att spela in ett tredje album. Musiken är från andra skivan, "Trollslottet".
bottom of page